Yoga is een reis naar binnen

Hatha Yoga

Yoga helpt je bij het verwerven of onderhouden van een goede geestelijke en lichamelijke conditie.

Yoga maakt het mogelijk opnieuw een gevoel van heelheid te ervaren. Yoga is een “way of life.”

Door yoga kun je een nieuw soort vrijheid ervaren waarvan je niet eens wist dat het bestond.

Wat is yoga eigenlijk?

Yoga is een reis naar binnen.

Het is een opwindende reis. Je komt jezelf tegen! Je begint te bemerken dat je beperkt bent in het bewegen van jouw lichaam. Het profijt is evenredig met de hoeveelheid tijd en energie die we erin steken. Vele mensen gaan pas actie ondernemen wanneer de nood aan de man is. Dat is jammer. Het begint vandaag, want, willen we niet graag zelf onze veters strikken wanneer we tachtig zijn?

Wat zijn de voordelen van yoga?

Yoga geeft vanaf de eerste dag al geschenken! Dat ervaren zelfs onervaren beginnelingen. Hier nog een reeks pluspunten. De meeste zijn zelfs  wetenschappelijk onderbouwt.

 • vermindert stress (cortisol levels dalen)
 • vermindert angstgevoelens
 • kan ontstekingen remmen
 • verbetert de levenskwaliteit
 • kan chronische pijn verminderen
 • kan depressie weren
 • je gaat beter slapen
 • verbetert jouw balans en flexibiliteit
 • verbetert de ademhaling
 • maakt je sterker
 • en nog veel meer!

Wat kan yoga nog meer voor je betekenen?

Wanneer je langer in een houding staat, ligt of zit, begin je ineens te voelen dat je spieren spant in die houding, die helemaal niet nodig zijn om aan te spannen om toch in die houding te kunnen blijven staan, liggen of zitten.

Op die manier leer je jouw lichaam steeds beter kennen. Je ontdekt waar en wanneer je spanning vast houdt. Dat wat je op de yogamat doet, doe je ook in het dagelijkse leven.

Hoe werkt het dan?

Een les bestaat uit verschillende soorten oefeningen. Deze oefeningen maken je bewuster van je lichaam. Welke houding gaat je makkelijk af? En welke houding kost je moeite? Op deze wijze ontdek je waar je aan zou moeten werken. Wanneer spieren verkorten omdat je ze nauwelijks gebruikt, zullen deze verkorte spieren aan bot delen gaan trekken. Daardoor verslechtert je houding. Uiteindelijk krijg je allerlei klachten. Yoga helpt je om jouw lichaam weer kloppend te maken. Daardoor ontspannen alle spieren zich weer.

Ook kan het je leren om sterk te blijven in moeilijke tijden. Namelijk, sommige houdingen zijn pittig, maar wanneer je tijdens zo’n houding goed door blijft ademen, leer je om dat ook te doen wanneer het leven je even zwaar valt.

Wie geeft de yoga?

Ik heb een drie-jarige opleiding genoten te Nijmegen bij Yogaschool Ron van der Post. (diploma 2012).

Op dit moment geef ik les in Beek, iedere dinsdag van 19.30 tot 20.30u; kosten zijn EUR 7,00 per les.

En ik geef les in de wijk Schuytgraaf, Arnhem bij BSO het Klavertje, iedere donderdag van 20.15 tot 21.15u; kosten zijn 9 euro per les.

 

Ben jij toe aan yoga?

Contact opnemen

Gebruik het contactformulier om contact met mij op te nemen. Bellen mag natuurlijk ook.

Weurtseweg 184, Nijmegen
06 45 96 47 52
info@yolandavandalen.nl

Trustpilot reviews

Emile
Emile
27. Januari, 2021.
Heb een ademworkshop bij Yolanda… Heb een ademworkshop bij Yolanda gevolgd. Gewoon omdat ik toch wel getriggerd en nieuwsgierig was. Maar hemel wat een bizondere ervaring. Het ademen, de sfeer, de muziek....het hele concept was intens, intens fijn. Fietste na afloop naar huis en zat echt nog in een geweldige toffe flow. Innerlijke rust en al mijn zintuigen op precies het juiste level. Thnx Yo!
Susan van Es
Susan van Es
24. Januari, 2021.
Een bijzondere ervaring Een bijzondere ervaring, de ademworkshop! Hoe is het mogelijk om zulke intense sensaties te voelen alleen door ánders te ademen.. Yolanda’s passie in wat ze doet is gedurende de hele sessie voelbaar. Betrokken, alert en zacht daar waar het nodig is. Ik voelde me veilig tijdens en diep ontspannen ná afloop. Een aanrader!
joyce nellissen
joyce nellissen
22. Januari, 2021.
Bijzondere en fijne ervaring. Aanrader De ademhalingsworkshop is een hele bijzondere en fijne ervaring die ik aanging omdat ik zocht naar pijnverlichting voor hernia. Ik ben elke keer verrast over het effect van de ademhalingssessie op mijn lichaam. Yolanda begeleidt heel goed met de ademhalingsopdracht en prikkelt in de tussentijd alle zintuigen door muziek, bijzondere muziekinstrumenten, geuren en een heerlijke thee na afloop. Yolanda denkt ook graag met je mee. Zeker een aanrader.
C Rijkens
C Rijkens
19. Januari, 2021.
In oktober en november heb ik 2 x een… In oktober en november heb ik 2 x een cursus verbonden ademen gevolgd bij Yolanda. Ik had het idee dat ik niet meer kon voelen. Wat heeft het mij enorm goed gedaan. Ik heb gevoeld tot het diepst van mijn zijn en heel veel ballast uit het verleden draag ik nu niet meer mee. Zo gauw het weer mag ga ik voor de derde keer. Een cadeautje voor mezelf! Dank je wel Yolanda voor de bijzonder mooie ervaringen.
Albertine Kits
Albertine Kits
19. Januari, 2021.
een aanrader ! De workshop verbonden ademen van Yolanda is een echte aanrader! Het is een heel bijzondere ervaring die mij confronteerde met (blijkbaar) onderliggende emoties. Na afloop ervaarde ik een heerlijke rust en ontspanning, dat gevoel werkte nog lang door.
Dolly van Kronenburg
Dolly van Kronenburg
19. Januari, 2021.
Compleet blanco kwam ik de eerste keer… Compleet blanco kwam ik de eerste keer bij Yolanda op de mat liggen ademen!! Het was een bijzonder ervaring. Van alles kwam voorbij. Aan het eind van sessie was ik zo in ontspanning en verlost van een oude tranen. Aan te raden en ik ga snel weer
Esther
Esther
18. Januari, 2021.
Echt een aanrader Wat kan Yolan da masseren, niet het standaardwerk, nee iedere massage is anders. Ze voelt wat ze doet en is betrokken en DAT merk je. Hopelijk mag ik er snel weer van genieten. Doe jezelf een plezier en gun je een massage bij Yolanda
Pascal Reyntjes
Pascal Reyntjes
8. Januari, 2021.
Yolanda is het beste van het beste! Dit is echt een aanrader zeg! Yolanda is niet alleen zeer professioneel in wat ze doet, maar zij is ook nog eens zo'n ontzettend lieve en empathische persoonlijkheid! Ik heb zowel de massages alsook het ademwerk bij haar mogen ervaren en ik kan alleen maar zeggen dat zij het beste van het beste is!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

- Blijf op de hoogte van adem workshops
- Profiteer van kortingen
- Krijg fijne tips over ademen

Bedankt voor je inschrijving!