praktijk voor ademwerk en lichaamsgerichte psychotherapie

Reichiaans Ademwerk

Heb je last van stress? Heb je het gevoel dat je constant “aan” staat? Kun jij je slecht ontspannen? Heb je chronische pijnklachten? Heb je al van alles geprobeerd om van een gejaagd gevoel af te komen?

 

Reichiaans ademwerk is dan iets voor jou!

 

Het is een krachtige vorm van ademwerk om lichaam en geest te bevrijden van blokkades en (spier)spanningen. Via ademwerk krijg je toegang tot onderdrukte emoties. Dat kunnen emoties zijn zoals woede, verdriet en angst.

Ademen is voelen!

Ieder mens ademt tussen de 20.000 en de 30.000 keer per dag. Hier hoef je niet over na te denken. Een manier om gevoelens te onderdrukken, is via de ademhaling. Gedurende het leven neemt ieder mens een bepaalde afwerende houding aan. Wilhelm Reich (leerling van Sigmund Freud) noemde dit een pantser. Dit gebeurt om ons te beschermen tegen pijnlijke of angstige situaties. Vaak blijven deze pantsers bestaan, ook wanneer ze ons niet meer dienen. Het is een patroon geworden. Meestal heb je niet door dat je verkeerd ademhaalt.

Als we opgroeien en ons geconfronteerd zien met de problematische wereld waarin we leven, raakt onze natuurlijke manier van ademhalen al gauw verstoord. Onze ademhaling wordt onregelmatig of we houden onze ademhaling in, wat een invloed heeft op ons gehele lichaam. 

Reichiaans ademwerk kan je helpen jouw blokkades te laten smelten, en te laten verdwijnen. Ademwerk leert je ook weer hoe je moet voelen. Yoga en massage kan hier overigens ook heel goed bij helpen.

Herken je jezelf in één of meerdere kenmerken?

 • depressie;
 • lichamelijke pijn;
 • PTSS;
 • moeite hebben je te uiten;
 • weinig gronding ervaren;
 • weinig voelen;
 • weinig eigenliefde;
 • geblokkeerd ademhalen;
 • (onbestemde) angstgevoelens;
 • paniekaanvallen;
 • gevoelens van boosheid of frustratie;
 • vast gelopen in werk of leven;
 • etc.

Om ademwerk te gaan doen heb je moed nodig. Want weggestopte emoties kunnen boven water komen. Dat kan zeer pijnlijk en emotioneel zijn. Ik ondersteun je waar nodig, en leid je door de sessie heen.

De adem is de bron van je levensstroom en het genezen van het ademhalingsmechanisme is dus de hoogste genezingservaring! Je zult erop moeten vertrouwen dat het jouw eigen gedachtewereld is, die creëert wat er in jouw lichaam gebeurt en dat je dat weer ongedaan kunt maken.

Jouw ademhaling is een accuraat en eerlijke barometer voor jouw emoties. Aangezien een slechte en oppervlakkige ademhaling je hartslag omhoog kan brengen, en je bloeddruk en stressniveau laat stijgen, kan je het ook andersom inzetten. Hoe rustiger je ademt, hoe beter je je gaat voelen, en daarmee daalt je hartslag weer alsmede je bloeddruk en je stressniveau.

Wil je een vrijblijvend adviesgesprek?

Mail me dan op: info@yolandavandalen.nl of bel me op: 06 45 96 47 52

Ben jij toe aan ademwerk?

Contact opnemen

Gebruik het contactformulier om contact met mij op te nemen. Bellen mag natuurlijk ook.

Weurtseweg 184, Nijmegen
06 45 96 47 52
info@yolandavandalen.nl

Trustpilot reviews

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

- Blijf op de hoogte van adem workshops
- Profiteer van kortingen
- Krijg fijne tips over ademen

Bedankt voor je inschrijving!