Praktijk voor ademwerk en massage

Reichiaans Ademwerk

Heb je last van stress? Heb je het gevoel dat je constant “aan” staat? Kun jij je slecht ontspannen? Heb je chronische pijnklachten? Heb je al van alles geprobeerd om van een gejaagd gevoel af te komen?

 

Reichiaans ademwerk is dan iets voor jou!

 

Het is een krachtige vorm van ademwerk om lichaam en geest te bevrijden van blokkades en (spier)spanningen. Via ademwerk krijg je toegang tot onderdrukte emoties. Dat kunnen emoties zijn zoals woede, verdriet en angst.

Ademen is voelen!

Ieder mens ademt tussen de 20.000 en de 30.000 keer per dag. Hier hoef je niet over na te denken. Een manier om gevoelens te onderdrukken, is via de ademhaling. Gedurende het leven neemt ieder mens een bepaalde afwerende houding aan. Wilhelm Reich (leerling van Sigmund Freud) noemde dit een pantser. Dit gebeurt om ons te beschermen tegen pijnlijke of angstige situaties. Vaak blijven deze pantsers bestaan, ook wanneer ze ons niet meer dienen. Het is een patroon geworden. Meestal heb je niet door dat je verkeerd ademhaalt.

Als we opgroeien en ons geconfronteerd zien met de problematische wereld waarin we leven, raakt onze natuurlijke manier van ademhalen al gauw verstoord. Onze ademhaling wordt onregelmatig of we houden onze ademhaling in, wat een invloed heeft op ons gehele lichaam. 

Reichiaans ademwerk kan je helpen jouw blokkades te laten smelten, en te laten verdwijnen. Ademwerk leert je ook weer hoe je moet voelen. Yoga en massage kan hier overigens ook heel goed bij helpen.

Herken je jezelf in één of meerdere kenmerken?

 • depressie;
 • lichamelijke pijn;
 • PTSS;
 • moeite hebben je te uiten;
 • weinig gronding ervaren;
 • weinig voelen;
 • weinig eigenliefde;
 • geblokkeerd ademhalen;
 • (onbestemde) angstgevoelens;
 • paniekaanvallen;
 • gevoelens van boosheid of frustratie;
 • vast gelopen in werk of leven;
 • etc.

Om ademwerk te gaan doen heb je moed nodig. Want weggestopte emoties kunnen boven water komen. Dat kan zeer pijnlijk en emotioneel zijn. Ik ondersteun je waar nodig, en leid je door de sessie heen.

De adem is de bron van je levensstroom en het genezen van het ademhalingsmechanisme is dus de hoogste genezingservaring! Je zult erop moeten vertrouwen dat het jouw eigen gedachtewereld is, die creëert wat er in jouw lichaam gebeurt en dat je dat weer ongedaan kunt maken.

Jouw ademhaling is een accuraat en eerlijke barometer voor jouw emoties. Aangezien een slechte en oppervlakkige ademhaling je hartslag omhoog kan brengen, en je bloeddruk en stressniveau laat stijgen, kan je het ook andersom inzetten. Hoe rustiger je ademt, hoe beter je je gaat voelen, en daarmee daalt je hartslag weer alsmede je bloeddruk en je stressniveau.

Wil je een vrijblijvend adviesgesprek?

Mail me dan op: info@yolandavandalen.nl of bel me op: 06 45 96 47 52

Ben jij toe aan ademwerk?

Contact opnemen

Gebruik het contactformulier om contact met mij op te nemen. Bellen mag natuurlijk ook.

Weurtseweg 184, Nijmegen
06 45 96 47 52
info@yolandavandalen.nl

Trustpilot reviews

Emile
Emile
27. Januari, 2021.
Heb een ademworkshop bij Yolanda… Heb een ademworkshop bij Yolanda gevolgd. Gewoon omdat ik toch wel getriggerd en nieuwsgierig was. Maar hemel wat een bizondere ervaring. Het ademen, de sfeer, de muziek....het hele concept was intens, intens fijn. Fietste na afloop naar huis en zat echt nog in een geweldige toffe flow. Innerlijke rust en al mijn zintuigen op precies het juiste level. Thnx Yo!
Susan van Es
Susan van Es
24. Januari, 2021.
Een bijzondere ervaring Een bijzondere ervaring, de ademworkshop! Hoe is het mogelijk om zulke intense sensaties te voelen alleen door ánders te ademen.. Yolanda’s passie in wat ze doet is gedurende de hele sessie voelbaar. Betrokken, alert en zacht daar waar het nodig is. Ik voelde me veilig tijdens en diep ontspannen ná afloop. Een aanrader!
joyce nellissen
joyce nellissen
22. Januari, 2021.
Bijzondere en fijne ervaring. Aanrader De ademhalingsworkshop is een hele bijzondere en fijne ervaring die ik aanging omdat ik zocht naar pijnverlichting voor hernia. Ik ben elke keer verrast over het effect van de ademhalingssessie op mijn lichaam. Yolanda begeleidt heel goed met de ademhalingsopdracht en prikkelt in de tussentijd alle zintuigen door muziek, bijzondere muziekinstrumenten, geuren en een heerlijke thee na afloop. Yolanda denkt ook graag met je mee. Zeker een aanrader.
C Rijkens
C Rijkens
19. Januari, 2021.
In oktober en november heb ik 2 x een… In oktober en november heb ik 2 x een cursus verbonden ademen gevolgd bij Yolanda. Ik had het idee dat ik niet meer kon voelen. Wat heeft het mij enorm goed gedaan. Ik heb gevoeld tot het diepst van mijn zijn en heel veel ballast uit het verleden draag ik nu niet meer mee. Zo gauw het weer mag ga ik voor de derde keer. Een cadeautje voor mezelf! Dank je wel Yolanda voor de bijzonder mooie ervaringen.
Albertine Kits
Albertine Kits
19. Januari, 2021.
een aanrader ! De workshop verbonden ademen van Yolanda is een echte aanrader! Het is een heel bijzondere ervaring die mij confronteerde met (blijkbaar) onderliggende emoties. Na afloop ervaarde ik een heerlijke rust en ontspanning, dat gevoel werkte nog lang door.
Dolly van Kronenburg
Dolly van Kronenburg
19. Januari, 2021.
Compleet blanco kwam ik de eerste keer… Compleet blanco kwam ik de eerste keer bij Yolanda op de mat liggen ademen!! Het was een bijzonder ervaring. Van alles kwam voorbij. Aan het eind van sessie was ik zo in ontspanning en verlost van een oude tranen. Aan te raden en ik ga snel weer
Esther
Esther
18. Januari, 2021.
Echt een aanrader Wat kan Yolan da masseren, niet het standaardwerk, nee iedere massage is anders. Ze voelt wat ze doet en is betrokken en DAT merk je. Hopelijk mag ik er snel weer van genieten. Doe jezelf een plezier en gun je een massage bij Yolanda
Pascal Reyntjes
Pascal Reyntjes
8. Januari, 2021.
Yolanda is het beste van het beste! Dit is echt een aanrader zeg! Yolanda is niet alleen zeer professioneel in wat ze doet, maar zij is ook nog eens zo'n ontzettend lieve en empathische persoonlijkheid! Ik heb zowel de massages alsook het ademwerk bij haar mogen ervaren en ik kan alleen maar zeggen dat zij het beste van het beste is!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

- Blijf op de hoogte van adem workshops
- Profiteer van kortingen
- Krijg fijne tips over ademen

Bedankt voor je inschrijving!