Praktijk voor massage en ademwerk

Voetreflex massage

Jouw voeten dragen jouw lichaam en nemen je overal mee naartoe. Desalniettemin hebben we maar weinig aandacht voor de voeten. De schoenen die we dragen zijn vaak niet goed voor de voeten. Ze beknellen de voet. Daarnaast zijn de voeten als het fundament van een huis. Wanneer de basis niet goed is, stort het huis na verloop van tijd in. Dit kan zich uiten in knieklachten, heupklachten en/of nekklachten.

Een voetmassage bestaat uit het masseren van de voeten en de onderbenen.

In de reflexologie gaat men ervan uit dat alle delen van het lichaam met elkaar verbonden zijn via energiebanen (ook wel meridianen genoemd) die uitkomen in voeten en handen.

Wanneer je de voeten (maar ook geldt dit bij de handen) masseert en druk uitoefent op verschillende punten kan je het zelfherstellende vermogen van het lichaam aanspreken.

Massage in het algemeen ontspant. Als men ontspannen is, zijn er een aantal mechanismen in het lichaam die optimaal blijven functioneren, en dat is heel belangrijk voor onze gezondheid.

Voetreflexologie is een manier, om het mechanisme dat je zal helpen herstellen, te bekrachtigen en te stimuleren.

De techniek helpt je te ontspannen. We zitten in de Westerse wereld teveel in het hoofd. Een massage van de voeten trekt je letterlijk uit het hoofd omdat het aan het andere uiterste staat van het lichaam.

Helaas zijn de meeste onderzoeken naar de werking van voetreflexologie door financiële tekorten stop gezet. Men weet wel dat het vaak werkt, maar men begrijpt vaak nog niet goed hoe het werkt.

 

Wat in elk geval wel zeker is, is dat het je enorm ontspant, en het is een weldaad voor de voeten en onderbenen.

Ben jij toe aan massage?

Contact opnemen

Gebruik het contactformulier om contact met mij op te nemen. Bellen mag natuurlijk ook.

Weurtseweg 184, Nijmegen
06 45 96 47 52
info@yolandavandalen.nl

Trustpilot reviews

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

- Blijf op de hoogte van adem workshops
- Profiteer van kortingen
- Krijg fijne tips over ademen

Bedankt voor je inschrijving!