Praktijk voor massage en ademwerk

Schouder-nek-rugmassage

Heb je last van pijn in schouders, nek of rug? Dat is goed te verhelpen met een massage. Hieronder leg ik meer uit of over de verschillende klachten, hoe dit te voorkomen en te verhelpen.

 

Overbelasting ontstaat o.a. wanneer we veel in ons hoofd zitten, door werk en/of door zorgen. We lopen of zitten soms zonder dat we het in de gaten hebben met afhangende schouders of onderuitgezakt. De borstspieren worden dan te kort, en de bovenrugspieren staan constant op rek. Door pijn zitten we al gauw in een vicieuze cirkel. Dat kan er voor zorgen dat we te hoog in onze ademhaling zitten. Eigenlijk zijn we dan niet meer geaard en zitten we niet meer in ons lijf.

Ons hoofd weegt gemiddeld 5 kilo. Eigenlijk kan je dus zeggen dat er 5 kilo aan onze nek “hangt” wanneer we naar beneden kijken.

Pijn in nek/nekklachten

Onze nek is behoorlijk sterk, maar wanneer je veel achter een beeldscherm zit dan kunnen je nek en bovenrug behoorlijk overbelast raken. Meestal voelen we dat dan ook in onze armen en handen.

Pijn in rug/rugklachten

Onze zithouding is vaak niet goed. We zitten geregeld met een onderuitgezakte onderrug op een stoel of bank. Maar te lang rechtop zitten is niet de oplossing. Ook daar kan je rugpijn van krijgen. Geregeld bewegen is natuurlijk het beste.

Het is belangrijk om de nek, rug en schouders soepel te houden. Niet alleen omdat het behoorlijk veel pijn kan doen wanneer men nek-rug en/of schouderpijn ervaart, maar ook omdat de belangrijkste zenuwstrengen in de nek en de ruggenwervel zitten. Blokkades in de nek en rug kunnen er op de lange termijn voor zorgen dat je allerlei andere klachten kunt krijgen.

 

Een schouder-nek-rugmassage is een weldaad. Vaak pak ik de schedel en de armen er ook bij wanneer de klachten niet al te lang bestaan. Wanneer de klachten al langer bestaan, is er vaak meer tijd nodig om de boel weer los te masseren.

Ben jij toe aan massage?

Contact opnemen

Gebruik het contactformulier om contact met mij op te nemen. Bellen mag natuurlijk ook.

Weurtseweg 184, Nijmegen
06 45 96 47 52
info@yolandavandalen.nl

Trustpilot reviews

Emile
Emile
27. Januari, 2021.
Heb een ademworkshop bij Yolanda… Heb een ademworkshop bij Yolanda gevolgd. Gewoon omdat ik toch wel getriggerd en nieuwsgierig was. Maar hemel wat een bizondere ervaring. Het ademen, de sfeer, de muziek....het hele concept was intens, intens fijn. Fietste na afloop naar huis en zat echt nog in een geweldige toffe flow. Innerlijke rust en al mijn zintuigen op precies het juiste level. Thnx Yo!
Susan van Es
Susan van Es
24. Januari, 2021.
Een bijzondere ervaring Een bijzondere ervaring, de ademworkshop! Hoe is het mogelijk om zulke intense sensaties te voelen alleen door ánders te ademen.. Yolanda’s passie in wat ze doet is gedurende de hele sessie voelbaar. Betrokken, alert en zacht daar waar het nodig is. Ik voelde me veilig tijdens en diep ontspannen ná afloop. Een aanrader!
joyce nellissen
joyce nellissen
22. Januari, 2021.
Bijzondere en fijne ervaring. Aanrader De ademhalingsworkshop is een hele bijzondere en fijne ervaring die ik aanging omdat ik zocht naar pijnverlichting voor hernia. Ik ben elke keer verrast over het effect van de ademhalingssessie op mijn lichaam. Yolanda begeleidt heel goed met de ademhalingsopdracht en prikkelt in de tussentijd alle zintuigen door muziek, bijzondere muziekinstrumenten, geuren en een heerlijke thee na afloop. Yolanda denkt ook graag met je mee. Zeker een aanrader.
C  Rijkens
C Rijkens
19. Januari, 2021.
In oktober en november heb ik 2 x een… In oktober en november heb ik 2 x een cursus verbonden ademen gevolgd bij Yolanda. Ik had het idee dat ik niet meer kon voelen. Wat heeft het mij enorm goed gedaan. Ik heb gevoeld tot het diepst van mijn zijn en heel veel ballast uit het verleden draag ik nu niet meer mee. Zo gauw het weer mag ga ik voor de derde keer. Een cadeautje voor mezelf! Dank je wel Yolanda voor de bijzonder mooie ervaringen.
Albertine Kits
Albertine Kits
19. Januari, 2021.
een aanrader ! De workshop verbonden ademen van Yolanda is een echte aanrader! Het is een heel bijzondere ervaring die mij confronteerde met (blijkbaar) onderliggende emoties. Na afloop ervaarde ik een heerlijke rust en ontspanning, dat gevoel werkte nog lang door.
Dolly van Kronenburg
Dolly van Kronenburg
19. Januari, 2021.
Compleet blanco kwam ik de eerste keer… Compleet blanco kwam ik de eerste keer bij Yolanda op de mat liggen ademen!! Het was een bijzonder ervaring. Van alles kwam voorbij. Aan het eind van sessie was ik zo in ontspanning en verlost van een oude tranen. Aan te raden en ik ga snel weer
Esther
Esther
18. Januari, 2021.
Echt een aanrader Wat kan Yolan da masseren, niet het standaardwerk, nee iedere massage is anders. Ze voelt wat ze doet en is betrokken en DAT merk je. Hopelijk mag ik er snel weer van genieten. Doe jezelf een plezier en gun je een massage bij Yolanda
Pascal Reyntjes
Pascal Reyntjes
8. Januari, 2021.
Yolanda is het beste van het beste! Dit is echt een aanrader zeg! Yolanda is niet alleen zeer professioneel in wat ze doet, maar zij is ook nog eens zo'n ontzettend lieve en empathische persoonlijkheid! Ik heb zowel de massages alsook het ademwerk bij haar mogen ervaren en ik kan alleen maar zeggen dat zij het beste van het beste is!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

- Blijf op de hoogte van adem workshops
- Profiteer van kortingen
- Krijg fijne tips over ademen

Bedankt voor je inschrijving!