Praktijk voor massage en ademwerk

Schouder-nek-rugmassage

Heb je last van pijn in schouders, nek of rug? Dat is goed te verhelpen met een massage. Hieronder leg ik meer uit of over de verschillende klachten, hoe dit te voorkomen en te verhelpen.

 

Overbelasting ontstaat o.a. wanneer we veel in ons hoofd zitten, door werk en/of door zorgen. We lopen of zitten soms zonder dat we het in de gaten hebben met afhangende schouders of onderuitgezakt. De borstspieren worden dan te kort, en de bovenrugspieren staan constant op rek. Door pijn zitten we al gauw in een vicieuze cirkel. Dat kan er voor zorgen dat we te hoog in onze ademhaling zitten. Eigenlijk zijn we dan niet meer geaard en zitten we niet meer in ons lijf.

Ons hoofd weegt gemiddeld 5 kilo. Eigenlijk kan je dus zeggen dat er 5 kilo aan onze nek “hangt” wanneer we naar beneden kijken.

Pijn in nek/nekklachten

Onze nek is behoorlijk sterk, maar wanneer je veel achter een beeldscherm zit dan kunnen je nek en bovenrug behoorlijk overbelast raken. Meestal voelen we dat dan ook in onze armen en handen.

Pijn in rug/rugklachten

Onze zithouding is vaak niet goed. We zitten geregeld met een onderuitgezakte onderrug op een stoel of bank. Maar te lang rechtop zitten is niet de oplossing. Ook daar kan je rugpijn van krijgen. Geregeld bewegen is natuurlijk het beste.

Het is belangrijk om de nek, rug en schouders soepel te houden. Niet alleen omdat het behoorlijk veel pijn kan doen wanneer men nek-rug en/of schouderpijn ervaart, maar ook omdat de belangrijkste zenuwstrengen in de nek en de ruggenwervel zitten. Blokkades in de nek en rug kunnen er op de lange termijn voor zorgen dat je allerlei andere klachten kunt krijgen.

 

Een schouder-nek-rugmassage is een weldaad. Vaak pak ik de schedel en de armen er ook bij wanneer de klachten niet al te lang bestaan. Wanneer de klachten al langer bestaan, is er vaak meer tijd nodig om de boel weer los te masseren.

Ben jij toe aan massage?

Contact opnemen

Gebruik het contactformulier om contact met mij op te nemen. Bellen mag natuurlijk ook.

Weurtseweg 184, Nijmegen
06 45 96 47 52
info@yolandavandalen.nl

Trustpilot reviews

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

- Blijf op de hoogte van adem workshops
- Profiteer van kortingen
- Krijg fijne tips over ademen

Bedankt voor je inschrijving!