Professionele Massage praktijk exclusief voor vrouwen

Zweedse Massage

De Zweedse massage is vooral gericht op ontspanning, het soepeler maken van spieren, het verbeteren van de doorbloeding en het afvoeren van afvalstoffen die zich in de spieren hebben opgehoopt. Hierdoor zal het lichaam versterken. Daarnaast kan je inzicht verkrijgen in je eigen emoties en wordt je je bewuster van jouw lichaam. Het is niet voor niets dat de Zweedse massage al eeuwen bestaat en nog eeuwen zal bestaan.

Zweedse massage basistechnieken

Bij de Zweedse massage worden de volgende basistechnieken gebruikt.

Effleurage, een techniek waarbij gestreken wordt over de huid, in de lengterichting van de spieren. Dit zijn rustige bewegingen die de spieren een klein beetje uitrekken en opwarmen en de huid ontspant.

De petrissage-techniek is een techniek waarbij er wordt gekneed en gedrukt, vooral gebruikt bij de schouders en schouderbladen.

De derde techniek is vibratie, waarbij strakke spieren losgeschud worden bij bijvoorbeeld kramp. Dit zorgt voor het beter doorgeven van zenuwprikkels, waardoor pijn vermindert.

Bij de tapotage-techniek wordt er met holle handen geklopt op de huid en spieren, waardoor de vaatwanden van de bloedvaten samengetrokken of verbreed worden. Dit is wat de spieren ontspant of activeert.

Tot slot wordt frictie gebruikt, een techniek waarbij er krachtig gewreven wordt over het lichaam. Ook wordt er tijdens de frictie-techniek op sommige gedeeltes van het lichaam druk uitgeoefend daar waar knopen zitten. Dit kan soms pijnlijk zijn. Al deze technieken zorgen ervoor dat het lichaam zich optimaal ontspant.

Ben jij toe aan massage?

Contact opnemen

Gebruik het contactformulier om contact met mij op te nemen. Bellen mag natuurlijk ook.

Weurtseweg 184, Nijmegen
06 45 96 47 52
info@yolandavandalen.nl

Trustpilot reviews

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

- Blijf op de hoogte van adem workshops
- Profiteer van kortingen
- Krijg fijne tips over ademen

Bedankt voor je inschrijving!